Skip to content

Blockchain και το Μέλλον των Φρούτων & Λαχανικών Αλυσίδα Εφοδιασμού

  • by

Τι είναι η Blockchain Τεχνολογία;

Είναι μια νέα τεχνολογία η οποία παρουσιάζεται ως μία δημόσια, μη δυνάμενη να τροποποιηθεί ως προς το ιστορικό της, διανεμημένη σειρά δεδομένων, ομαδοποιημένων σε χρονικά αριθμημένα τμήματα, συστοιχίες (blocks). Η πρώτη, ιστορικά, εφαρμογή της τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων και ήταν η περίπτωση του bitcoin. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα πλήθος επιπλέον περιοχών της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά η καταμέτρηση ψήφων, η Παιδεία,  η Υγεία, η διαφύλαξη και διαφάνεια ιστορικών, πολιτιστικών, δημοσιονομικών και άλλων αρχείων,  η πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, τα κοινωνικά δίκτυα, οι τραπεζικοί, ασφαλιστικοί, κατασκευαστικοί τομείς, η ειδησεογραφική διαφάνεια.

Τα Πλεονεκτήματα του blockchain οι αγροτικές επιχειρήσεις .

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την blockchain τεχνολογία. Τα βασικά πλεονεκτήματα του Blockchain τεχνολογία είναι η αποκέντρωση, σταθερότητα, ασφάλεια και διαφάνεια.

  • Την τεχνολογία blockchain λαμβάνει υπόψη την επαλήθευση χωρίς hosting να βασίζονται σε τρίτα μέρη.
  • Η δομή των δεδομένων σε ένα blockchain είναι append-only. Έτσι, τα δεδομένα δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν.
  • Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσει τα αρχεία. Επιπλέον, η παρούσα εγγραφή είναι εξαρτημένη από το διπλανό ολοκληρωθεί μπλοκ για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  • Όλες οι συναλλαγές και τα δεδομένα που συνδέονται με το μπλοκ μετά τη διαδικασία της μέγιστης την επαλήθευση της αξιοπιστίας.
  • Οι συναλλαγές καταγράφονται με χρονολογική σειρά. Έτσι, όλα τα μπλοκ στο blockchain είναι η χρονική στιγμή.
  • Το βιβλίο είναι κατανεμημένο σε κάθε κόμβο του blockchain που είναι οι συμμετέχοντες.
  • Οι συναλλαγές αποθηκεύονται στο μπλοκ περιέχονται σε εκατομμύρια υπολογιστές που συμμετέχουν στην αλυσίδα. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ότι τα δεδομένα αν χαθούν δεν μπορούν να ανακτηθούν.
  • Οι συναλλαγές είναι διαφανείς.
  • Η προέλευση κάθε βιβλίο μπορεί να παρακολουθούνται κατά μήκος της αλυσίδας. Από διάφορα πρωτόκολλα που απαιτούνται για την επικύρωση της εισόδου.

Blockchain και την Προμήθεια των Φρούτων & Λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ένα από τα αναπόσπαστα συστατικά ενός καθημερινού φαγητού. Με την αύξηση της ζήτησής τους και την επακόλουθη πρόκληση της αλλοίωσης και της απώλειας φρούτων, είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να παρακολουθούμε το μέλλον της προσφοράς και της ζήτησης για φρούτα και λαχανικά.

Για τη δημιουργία της ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης φρούτων και λαχανικών, τον περιορισμό των φρούτων από την αλλοίωση και την αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους από αυτή την επιχείρηση υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν στο μέλλον. Η τεχνολογία και η αυτοματοποίηση μπορούν να εφαρμοστούν στην αποθήκη. Η ρομποτική μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό και πολύ καλύτερο ρόλο από τον άνθρωπο. Η σωστή διαχείριση των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των φρούτων και των λαχανικών. Η χρήση της τεχνολογίας, όπως ο σαρωτής γραμμωτού κώδικα και το σύγχρονο λογισμικό αποθήκης, μπορεί επίσης να διευκολύνει την απόκτηση μιας ιδέας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών. Η τεχνολογία blockchain μπορεί επίσης να προσφέρει μεγάλο όφελος, απαλλάσσοντας τον πωλητή από την ανησυχία για την εισαγωγή και εξαγωγή των φρούτων.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για την επιχείρηση τροφίμων, την επιχείρηση ένδυσης ή κάποιο άλλο αγοραστικό εμπόρευμα, οι σημερινοί τελικοί χρήστες γίνονται όλο και πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις αγοραστικές τους επιλογές και πρέπει να εκπαιδεύονται όλο και περισσότερο όσον αφορά τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ομοίως, οι εξαγωγείς και οι εισαγωγείς αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η μέθοδος πληρωμής. Η τεχνολογία blockchain μπορεί ενδεχομένως να έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει αυτόν τον τομέα. Ο επεξεργαστής πληρωμών blockchain απαλλάσσει τις εταιρείες και τους εξαγωγείς/εισαγωγείς από το βάρος, παρέχοντας μια ενιαία λύση για όλους σε μια αλυσίδα εφοδιασμού ή έναν κλάδο. Στην πραγματικότητα, το βλέπουμε να συμβαίνει αυτή τη στιγμή με εταιρείες όπως η CoinPayments, η BitPesa, η Coinbase, η e-fresco και η Aliant, οι οποίες προσπαθούν να αυξήσουν την υιοθέτηση των δικών τους συστημάτων επεξεργασίας πληρωμών. Αυτή η τάση κερδίζει έδαφος. Ίσως το blockchain να αντικαταστήσει το Bank LC και τις παραδοσιακές πληρωμές μεταξύ των συναλλασσομένων.

Κάθε φορά που ένα προϊόν αλλάζει χέρια, η συναλλαγή θα μπορούσε να τεκμηριώνεται, δημιουργώντας έναν μόνιμο λογαριασμό ενός προϊόντος, από την κατασκευή έως τη λιανική πώληση. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τις χρονικές καθυστερήσεις, το πρόσθετο κόστος και τις ανθρώπινες γκάφες που μαστίζουν τις συναλλαγές σήμερα. Ορισμένα συστήματα blockchain μπορούν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας, όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν απευθείας αγαθά και να τα παραδίδουν μέσω του token/νομίσματος ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας blockchain, αβίαστα, με ασφάλεια και φτηνά.